Allback

Gekookte en rauwe lijnolie

€12,72 Excl. btw
Stukprijs : €15,39 / Liter

100% KOUDGEPERSTE ZWEEDSE lijnolie. De unieke eigenschappen van deze zeer ecologische lijnolie zijn al enkele duizenden jaren bekend. De lijnolie dringt in het hout waardoor het beschermt tegen vocht en daarmee ook tegen houtrot.

Op voorraad
(Levertijd op aanvraag)
Aantal
- +
Productomschrijving

100% KOUDGEPERSTE ZWEEDSE gekookte en rauwe lijnolie. De unieke eigenschappen van lijnolie zijn al enkele duizenden jaren bekend. De lijnolie werkt als een primer en dringt in het hout waardoor het beschermt tegen vocht en daarmee ook tegen houtrot. Wanneer het lijnzaad gerijpt is, wordt de olie geperst uit de zaden van de vlasbloem. Dit wordt koud gedaan om onzuiverheden in de olie te voorkomen.

Toepassing ecologische, rauwe en gekookte lijnolie

Rauwe lijnolie

1. Aanbrengen met een kwast en gebruik warme lucht om de olie te verwarmen om zo de olie dieper te laten indringen in het hout, in laten dringen en overtollige wegnemen met een doek.
2. Verwarm de olie tot 60 graden Celsius (of iets meer) – aanbrengen met een kwast, in laten dringen en overtollige wegnemen met een doek.

Allbäck gekookte lijnolie (onderhoudsolie)

De gekookte lijnolie is een geraffineerde Zweedse koudgeperste lijnolie.
De olie wordt gebruikt als grondverf of primer op ongeverfd, gelakte of geschilderde houten oppervlakken. De olie is eenvoudig aan te brengen met een doek. Het oppervlak moet schoon en droog zijn. Ook kan deze toegevoegd worden aan de Allbäck lijnolieverf om deze te verdunnen.

Schoomaken met water en lijnoliezeep
Droog na ongeveer 24 uur

Product informatie
Merk Allback
Artikelcode 50017
EAN 7340079501040
* Wij delen uw gegevens nooit met anderen.
iDEAL Bancontact Bank transfer
Mijn account
You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Menu
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »