Welkom bij ED. Maak een gezond thuis! LET OP: TRANSPORTKOSTEN KUNNEN AFWIJKEN. Wij nemen dan contact met u op.
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • Allback Gekookte en rauwe lijnolie
  • Allback Gekookte en rauwe lijnolie
  • Allback Gekookte en rauwe lijnolie

Gekookte en rauwe lijnolie

€15,39

* Stukprijs: €15,39 / Liter Incl. btw

100% KOUDGEPERSTE ZWEEDSE lijnolie. De unieke eigenschappen van deze zeer ecologische lijnolie zijn al enkele duizenden jaren bekend. De lijnolie dringt in het hout waardoor het beschermt tegen vocht en daarmee ook tegen houtrot.

Op voorraad (Levertijd:Binnen 10 dagen)

100% KOUDGEPERSTE ZWEEDSE gekookte en rauwe lijnolie. De unieke eigenschappen van lijnolie zijn al enkele duizenden jaren bekend. De lijnolie werkt als een primer en dringt in het hout waardoor het beschermt tegen vocht en daarmee ook tegen houtrot. Wanneer het lijnzaad gerijpt is, wordt de olie geperst uit de zaden van de vlasbloem. Dit wordt koud gedaan om onzuiverheden in de olie te voorkomen.

Toepassing ecologische, rauwe en gekookte lijnolie

Rauwe lijnolie

1. Aanbrengen met een kwast en gebruik warme lucht om de olie te verwarmen om zo de olie dieper te laten indringen in het hout, in laten dringen en overtollige wegnemen met een doek.
2. Verwarm de olie tot 60 graden Celsius (of iets meer) – aanbrengen met een kwast, in laten dringen en overtollige wegnemen met een doek.

Allbäck gekookte lijnolie (onderhoudsolie)

De gekookte lijnolie is een geraffineerde Zweedse koudgeperste lijnolie.
De olie wordt gebruikt als grondverf of primer op ongeverfd, gelakte of geschilderde houten oppervlakken. De olie is eenvoudig aan te brengen met een doek. Het oppervlak moet schoon en droog zijn. Ook kan deze toegevoegd worden aan de Allbäck lijnolieverf om deze te verdunnen.

Schoomaken met water en lijnoliezeep
Droog na ongeveer 24 uur

Dit vind je misschien ook leuk

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »