Kaleien is geen product, maar een techniek. Het is het dun bepleisteren van een poreuze ondergrond met een kwast of papborstel met een kalkpleister. Wij spreken dan ook over kaleipleister en niet over kaleiverf. Lees meer.
De Minerale Dicht Schlamme van Quickmix is een grijze cementgebonden kalei voor toepassingen waar dampopenheid minder belangrijk is dan het tegenhouden van waterdruk (vb keldervloeren).
Minerale witte kalei voor het inpappen van verweerde betonmuren, cellenbeton (Ytong) of gehydrofobeerde gevelstenen. Er gaan 48 zakken op een pallet. Rendement: 2,5kg/m2/2mm
Tubag traskalk kalei is een kalkgevelpleister met korrel 0-1mm die met een borstel wordt aangebracht op een ongeverfde minerale poreuze ondergrond zoals baksteen. De basiskleur is een offwhite. 48 zakken per pallet. Rendement: 3kg/m2/2mm.
Uitstekende kalei/ kalkverf voor binnen en buiten. Geschikt voor allerlei minerale ondergronden.
Let op: De 5kg verpakkingen zijn alleen verkrijgbaar bij een afname van minimaal 20 kg!
Natuurlijk hydraulische kalk NHL-FP voor restauraties. Deze kalk is hydraulisch met luchtdrogende eigenschappen en hard traag uit. Er gaan 35 zakken op een pallet. Rendement: 4,5kg/m2/3mm
Tierrafino Stone tadelakt kalkstuc in emmers van 12,5 kg. Mengbaar met tierrafino pigmenten. De Stone wordt vaak toegevoegd aan leemfinish om meer stootvastheid te creëren.
Kaleiverf verkopen we niet. We zouden niet eens weten wat dat betekent.
Kalei is een borsteltechniek, waarbij je een dun laagje kalkpap op je muur smeert. Wij verkopen een kalkpleister, die snel uithardt (droog is) en je muren laat ademen.
Daarmee kan je kaleien. En onze kalei heeft zijn duurzaamheid al lang bewezen! We verkopen hem al 25 jaar! Wel de voorschriften volgen natuurlijk! En je muur moet geschikt zijn! Er bestaan foefjes, maar meestal beperken zulke truukjes de duurzaamheid. Aan jou de keuze!
We hebben ook gevelverven. Deze zijn ademend en ofwel mineraal ofwel biobased. Een gevelverf kan op bakstenen muren of op pleisters, en ja dus zelf op een kaleipleister, een kalkpleister die je ‘gekaleid’ hebt.
Met een laag kaleipleister boots je in 1 keer het effect na van het historische witkalk van een muur. Dit deed men vooral waar muren veel last hadden van zouten, zoals op boerderijen en om hygiënische redenen. Doordat bij het historische kalken eerder luchtkalk werd gebruikt die niet gebonden werd, diende men deze ook regelmatig te vernieuwen. Daardoor verkreeg men in de loop der jaren laag boven laag een effect zoals we dat nu kennen onder het kalei-effect: genuanceerd in kleur en met een borstelveegstructuur.