U bent hier

Kalkhennep

Kalkhennep

Kalkhennep is een mengsel van Hennepscheven (houterige stukjes stengel) en Kalk, in de verhouding 9% luchtkalk, 11 % hydraulische kalk en 90 % hennepvezel. Wordt verwerkt als mortel  en in de vorm van metselblokken.

Kalkhennep wordt al jaren met veel succes toegepast in Engeland en Frankrijk; o.a. in houtskeletbouw, als isolatielaag (zowel binnen als buiten) in renovatie, als opvulling van vakwerk en zelfs in de vloeropbouw.

Hennep groeit zeer snel, zonder bestrijdingsmiddelen en mest. De productie en het gebruik van Hennep is CO2 neutraal, sterker er wordt zelfs fors opgenomen door de hennepvezel, ca. 1,5 x het eigen gewicht van de vezel!. De Hennepvezels zijn bijzonder sterk en dragen bij aan een goede isolatiewaarde.

Kalk wordt gebruikt om de Hennepvezels te binden en te conserveren, heeft een bijzonder goede vochtregulerende werking en is zeer sterk schimmelwerend. 

Zowel kalk als Hennep hebben een hoge thermische capaciteit waardoor de kalkhennep producten niet alleen goed isoleren, maar ook goed warmte accumuleren.

 

 

 

Toekomst van Dubomat

Dubomat is volop in beweging. De toekomst vraagt om een andere benadering.

Hulp of advies nodig?

Isolatie,    

warmte buffering,    

geluidsisolatie,    

damp-open bouwen,    

winddichting,    

dampremming i.p.v. dampdichting,    

natuurlijke materialen,    

vochtschade en schimmelvorming vermijden ..  

Kijk onder het hoofdstuk Advies voor uitgebreide informatie 

 

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

Veilig betalen

 

U kunt direct online betalen met iDeal of vooruit betalen per bank of giro.

 

Verzendkosten

De verzendkosten van uw bestelling worden getoond zodra u de inhoud van de winkelwagen gaat afrekenen. Bij bestellingen via de webwinkel (dus ook in eenheden zoals opgenomen), boven de €3000,- of bij afname van 4 of meer pallets wordt uw bestelling franco huis geleverd. Behoudens nader afgesproken en in offerte gebracht geldt dit niet voor bestellingen met bigbags leem en/of pallets ecoboard; hierbij worden altijd de kosten van transport gerekend.

Dubomat is de handelsnaam van Bureau Bouwbegeleiding en staat onder no. 20064786 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

BTW-id van Bureau Bouwbegeleiding is

          NL 001164615B67